Uitbreiding propositie

TIKKIE

Uitbreiding propositie

TIKKIE

Tikkie Koningsdag 2023 Still 4

Het uitbreiden van een merk

Heel Nederland kent Tikkie. Maar slechts van één functie.

Terwijl Tikkie veel meer is dan alleen het betaalverzoekje. Nou klagen we niet, op de 9 miljoen gebruikers zijn we hartstikke trots. Maar het gebruik van de andere proposities ligt laag. Daarom is de grote uitdaging om het merk en alle functies onder de aandacht te brengen. Zodat Tikkie straks echt niet meer weg te denken is in het betaalverkeer.

OPLOSSINGGEEN GEDOE MET TIKKIE

Tikkie neemt gedoe weg rondom betalen. Of het nou gaat om makkelijk geld terugvragen of uitgaven bijhouden. Tikkie maakt het makkelijk. In onze communicatie laten we dat telkens zien en zetten we Tikkie neer als simpel, snel en vrolijk. Zo brengen we de verschillende functies één voor één onder de aandacht.

Executie - ActivatieCASH IS NIET LANGER KONING MET TIKKIE QROON

Met de QR-code oplossing van Tikkie kun je gemakkelijk geld innen zonder steeds je telefoon te hoeven pakken. Heel handig op Koningsdag, als je veel gaat verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het ook echt gaat gebruiken? Door de functionele oplossing net zo feestelijk te maken als Koningsdag zelf. Zo ontstond de Tikkie QRoon!

Results
Groei QR-code transacties tov benchmark
AANTAL QROONTJES
16,5K
FIRST TIME USERS
11,6K
Executie - ATL campagneHOU JE KOSTEN BIJ OP DE HEENWEG EN VOORKOM GEDOE OP DE TERUGWEG MET GROEPIE, IN DE TIKKIE APP

Wintersport is een vakantie vol uitgaven met de groep. Met deze eerste ATL campagne bracht Tikkie de functie Groepie onder de aandacht op TV, OOH en socials. Met een simpele boodschap: Als je bijtijds een groepie aanmaakt heb je geen gedoe over geld op vakantie.

Results
Toename gebruik groepies
Nieuwe Groepie gebruikers
Groei spontane bekendheid
ExecutiePAK CASH OP JE FLES MET TIKKIE

Tikkie werkt hard mee aan het innen van statiegeld. Zo hebben steeds meer statiegeld machines een optie op geld direct met een Tikkie op je rekening te krijgen. De onthulling van dit systeem vond plaats op ATP 2023, met een Statiegeld Loterij. Met het winnende flesje maakte je het hele weekend kans op vette prijzen.

Waar ben je naar op zoek?

Dan linken we je gelijk aan de juiste persoon, wel zo handig

Rozenstraat 60-62 / 1016 NX Amsterdam

INSTA / TIKTOK / FB / IN

© NATWERK / CREATIVE AGENCY / 2022